Dünya

Kanada'da GSYİH Nisan'da yüzde 0,3 azaldı

Kanada ekonomisinde üretilen mal ve hizmetlerin toplam değeri, Kovid-19'un benzeri görülmemiş etkisi nedeniyle son bir yılda ilk kez Nisan ayında düştü. Kanada'nın toplam ekon...

Abone Ol

Kanada ekonomisinde üretilen mal ve hizmetlerin toplam değeri, Kovid-19'un benzeri görülmemiş etkisi nedeniyle son bir yılda ilk kez Nisan ayında düştü. Kanada'nın toplam ekonomik faaliyeti, Kovid-19 pandemisinin Şubat 2020'de başlamasından önceki seviyesinin yaklaşık yüzde 1 kadar altında kaldı.

Mal üreten endüstriyel sektörlerin kazancındaki yüzde 0,5'lik artış, hizmet üreten sektörlerdeki yüzde 0,6'lık gerilemeyle fazlasıyla dengelendi ve genel toplamda 20 endüstriyel sektörden 12'sinde düşüş kaydedildi. Perakende ticaret, inşaat ve gayrimenkul kiralama ve leasing sektörleri ekonomik faaliyetteki küçülmeye en fazla katkı yapan sektörler olurken, finans ve sigorta ile toptan ticaret sektörlerinde büyüme yaşandı. Kanada İstatistik Kurumu'na göre Mayıs ayı geçici verileri, Kanada ekonomisinin Mayıs ayında da yüzde 0,3 küçüldüğüne işaret ediyor.