Xinhua

Kanada, Moderna Kovid-19 aşısının çocuklara uygulanmasını onayladı

OTTAWA, 17 Mart (Xinhua) -- Kanada Sağlık Bakanlığı (Health Canada) tarafından yapılan açıklamada, bu aşının Kanada'da bu yaş grubunda kullanılmasına izin verilen ikinci Kovid...

Abone Ol

OTTAWA, 17 Mart (Xinhua) -- Kanada Sağlık Bakanlığı (Health Canada) tarafından yapılan açıklamada, bu aşının Kanada'da bu yaş grubunda kullanılmasına izin verilen ikinci Kovid-19 aşısı olduğu belirtildi. Daha önce Pfizer-BioNTech Comirnaty aşısı 5 ila 11 yaş arası çocuklar için onay almıştı.

Health Canada, aşının önce 23 Aralık 2020'de 18 yaş ve üzeri kişilerde kullanılmasına izin verildiğini ve sonrasında 27 Ağustos 2021'de 12 ila 17 yaş arası çocuklar için de ruhsatlandırıldığını söyledi. Health Canada, dört hafta arayla uygulanacak doz başına 50 mikrogramlık ilk iki doz kullanımına izin verdi. Bu, 12 yaş ve üzeri kişiler için izin verilen 100 mikrogram ilk iki doz uygulamasının yarısına işaret ediyor.

Klinik deney, 6 ila 11 yaş arasındaki çocuklarda oluşan bağışıklığın, 18 ila 25 yaş arasındaki kişilerde oluşan bağışıklıkla karşılaştırılabilir olduğunu ve bu genç yaş grubunda aşının etkinliğini gösterdiğini belirtti. Health Canada, denemede ciddi bir olumsuzluk gözlemlenmediğini de kaydetti.

Kanada'nın Toronto şehrinde maske takan bir çocuk, bir aşı alanının önünde, aşılandıktan sonra Kovid-19 aşı "pasaportu" ile fotoğraf için poz veriyor, 12 Aralık 2021. (Fotoğraf: Zou Zheng/Xinhua)

Health Canada, şu anda AstraZeneca, Moderna, Pfizer, Johnson and Johnson, Novavax ve Medicago'dan oluşan altı Kovid-19 aşısı yetişkinler (18 yaş ve üzeri) için, Pfizer ve Moderna'yı ise aynı zamanda gençler için (12 ila 17 yaş arası) onaylamış durumda bulunuyor. Bitki bazlı olan Medicago, Kanada'da yapılan ilk aşı fakat bu aşı DSÖ'nün internet sitesinde 2 Mart 2022 tarihli bir rehber belgeye göre "kabul edilmemiş" olarak listeleniyor. Bu nedenle de sadece Kanada'da kullanılabiliyor.