Kanada Sağlık Kurumu tarafından Cuma günü yapılan yazılı açıklamada, "Kanıtları kapsamlı ve bağımsız şekilde inceleyen kurumumuz, aşının Kanada'nın katı güvenlik, etkinlik ve kalite gerekliliklerini karşıladığını belirlemiştir" denildi.

Bu onayla Kanada'daki aşılama kampanyasının büyük bir ivme kazanması bekleniyor. Tek doz gerektiren ve normal buzdolabında uzun süre saklanabilen Johnson & Johnson aşısı yaygın olarak uygulanması en kolay aşı olarak kabul ediliyor.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

ABD'li sağlık devinin aşısı, Kanada'da onay alan dördüncü aşı oldu. Kanada daha önce Pfizer-BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının kullanımına izin vermişti.

Kanada Sağlık Kurumu'nun baş tıbbi danışmanı Dr. Supriya Sharma Cuma günkü basın toplantısında, "Kanada, dört aşı onaylayan ilk ülke" diye konuştu. Johnson & Johnson aşısı Kanada'da 18 yaş ve üzeri bireylerde kullanım için onaylandı. Kanada, Johnson & Johnson aşısını 30 Kasım 2020'den bu yana değerlendiriyordu. 10 milyon doz Johnson & Johnson aşısı sipariş veren Kanada'nın 28 milyon doz daha sipariş etme opsiyonu bulunuyor. Aşıların çoğunluğunun, bu yılın Eylül ayı sonuna kadar gelmesi bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI