Kanada Sağlık Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, "Evusheld" isimli ilacın kurumun katı güvenlik, verimlilik ve kalite gerekliliklerini karşıladığını belirlediğini duyurdu.

Açıklamada ilacın, şu anda Kovid-19'a yakalanmamış ve Kovid-19'a yakalanmış biriyle yakın zamanda teması olmayan ve bağışıklık sistemi riskli olan ve Kovid-19 aşısına karşı yeterli bağışıklık tepkisi geliştirmesi olası olmayan ya da Kovid-19 aşısı olmaları tavsiye edilmeyen yetişkin ve çocuklarda (12 yaş ve üzeri, en az 40 kilogram ağırlığa sahip) kullanımına onay verildiği belirtildi.

Evusheld'in şu an Kanada'nın birçok topluluğunda baskın varyant olan Omicron alt varyantı BA.2'ye karşı nötralize edici aktiviteyi korumasının beklendiğini dile getiren Kanada Sağlık Kurumu, Evusheld dahil hiçbir ilacın, aşının yerini tutmadığını vurguladı.

Kurum, "Aşı, Kovid-19 enfeksiyonundan kaynaklı ciddi hastalıkları önlemede en önemli araç olma özelliğini koruyor" ifadelerini kullandı.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Açıklamaya göre Evusheld şu anda Kovid-19 enfeksiyonunun tedavisi için onaylanmadığı gibi virüse maruz kalmış kişilerde enfeksiyonu önlemek üzere de onay almış durumda değil.

Editör: Seyran Bayır