İsrail'e ait bir İHA, Lübnan'da bir köye düştü İsrail'e ait bir İHA, Lübnan'da bir köye düştü

YAOUNDE, 10 Ekim (Xinhua) -- Kamerun'un başkenti Yaounde'de Pazar günü meydana gelen toprak kaymasında ev ve binalar yerle bir olurken, kurtarma ekiplerinin Pazartesi günü üç kişinin daha cansız bedenlerine ulaşmasıyla ölü sayısı 30'a yükseldi. Kurtarma çalışmalarından sorumlu Ulusal İtfaiye Tugayı, onlarca kişinin daha enkaz altında kalmış olmasından endişe edilen afet bölgesinde kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Toprak kaymaları Pazar günü yerel saatle 20.00'de Yaounde kentinin dağlık Mbankolo mahallesinde sağanak yağışın ardından meydana geldi. Sel nedeniyle 25 evin sular altında kaldığı tahmin ediliyor. Pazartesi günü erken saatlerde afet bölgesini ziyaret eden Kamerun Bölgesel Yönetim Bakanı Paul Atanga Nji, afetten kurtarılan kişilerin bir kısmının hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Nji gazetecilere verdiği demeçte, "Hükümet yaslı ailelere başsağlığı diliyor" dedi.
Onlarca dik tepenin bulunduğu Yaounde, Afrika'nın en fazla yağış alan kentlerinden biri. Şiddetli yağışlar bu yıl ülke genelinde çok sayıda yıkıcı sel felaketine yol açtı. Geçen yıl Kasım ayında da Yaounde kentinde bir cenaze törenine katılan 14 kişi toprak kayması sonucu hayatını kaybetmişti.

Editör: Şeymanur Erbay