Genel

Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

Abone Ol

PUNOM PEN, 16 Eylül (Xinhua) -- Kamboçya'daki Angkor Wat tapınağı, The Times gazetesinin seyahat eki tarafından Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi. Kamboçya Başbakanı Hun Manet, haberi resmi Telegram hesabından Pazar günü yaptığı açıklama ile duyurdu. Başbakan, Times Travel'ın Asya'daki en fotojenik 10 UNESCO Dünya Mirası alanını sıralayan listesini de paylaştı.

Angkor Wat'ın ilk sırada yer aldığı listedeki diğer dünya mirası alanları arasında Hindistan'daki Taç Mahal ve Hampsi, Çin Seddi, Myanmar'daki Bagan, Endonezya'daki Borobudur, Vietnam'daki Halong Körfezi, Japonya'daki Antik Kyoto Tarihi Anıtları, Ürdün'deki Petra ve Filipinler'deki Cordilleras Pirinç Terasları bulunuyor. Times Travel, Asya'daki bu noktaları sadece kültürel hazineler değil, aynı zamanda güzellik, tarih ve unutulmaz kareler arayan fotoğrafçılar için sonsuz ilham sunan görsel harikaları olarak nitelendirdi.

Angkor Wat, ülkenin Siem Reap eyaletinin kuzeybatısında yer alan Angkor Arkeoloji Parkı'ndaki başlıca tapınaklardan biri. 401 kilometrekare alana yayılı olan park, 9. ve 13. yüzyıllar arasında inşa edilmiş 91 antik tapınağa ev sahipliği yapıyor. Devlete ait Angkor Enterprise'ın raporuna göre, Kamboçya'nın en popüler turizm merkezi olan antik parkı 2024 yılının ilk sekiz ayında önceki yıla göre yüzde 30,7 artışla 651.857 yabancı turist ziyaret etti. Parkın Ocak-Ağustos döneminde bilet satışlarından elde ettiği gelir bir önceki yıla göre yüzde 31 artışla 30,3 milyon ABD doları olarak kayda geçti.