Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Kamboçya'nın Stung Treng Eyaleti Emniyet Müdürü Tümgeneral Aun Sivutha'nın verdiği bilgiye göre 7 mahkum, uyuşturucu kaçakçılığı ve hırsızlık gibi suçlardan dört yıldan müebbet hapse kadar değişen cezalarını çekerken firar etti.

Xinhua'ya mahkumların nasıl firar ettiğini anlatan Sivutha, "Önce hapishane hücrelerinden kaçtılar, ardından bir atölyeden aldıkları aletleri ve sopaları kullanarak hapishanenin beton duvarında delik açtılar ve yerel saatle sabah 03:00 sıralarında firar ettiler" dedi. "Gardiyanlarımız kaçtıklarını görünce peşlerine düşerek uyarı ateşi açtı ama mahkumları durduramadı" diyen Sivutha "Şu anda, eyalet genelindeki yetkililerimiz onları arıyor" diye ekledi.

Ağustos ayında da Güney Kandal Eyalet Hapishanesi'nden 4 mahkum, gardiyanlar onları bir spor salonuna kilitlediği sırada demir parmaklığı aşarak kaçmış ancak hepsi firarlarından kısa süre sonra yakalanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI