Dünya

Kaliforniya'da 10 binden fazla yapı orman yangınlarında tahrip oldu

Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma Dairesi (Cal Fire) tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, ABD'nin California eyaletinde bu yılın başlangıcından bu yana yak...

Abone Ol

Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma Dairesi (Cal Fire) tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, ABD'nin California eyaletinde bu yılın başlangıcından bu yana yaklaşık 8 bin 700 orman yangını meydana geldi ve yaklaşık 10 bin 500 yapı bu yangınlarda zarar gördü ya da tahrip oldu.

Bugüne kadar eyalet genelinde meydana gelen yangınlarda 31 kişi öldü. Yangınlarda yaklaşık 1,67 milyon hektarlık alan da zarar gördü.

Cal Fire, Cumartesi günü 5 bin 300'ün üzerinde itfaiyecinin Kaliforniya'daki 12'si büyük toplam 21 yangını söndürmeye çalıştığını açıkladı.

Ulusal Hava Durumu Servisi, yangına yol açabilecek aşırı sıcak hava koşulları nedeniyle Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere Kuzey Kaliforniya'nın büyük kısmı için Kırmızı Bayrak Uyarısı yayımladı. Rüzgarın saatte 20 (32 km) ya da 30 mil (48 km) hızla eseceği, yer yer saatte 70 mile (112 km) çıkacağı tahmin ediliyor. Cal Fire'a göre, sözkonusu tahminler bu yılın en şiddetli rüzgarlarına işaret ediyor.

Cal Fire, yangına yol açabilecek kritik hava tahminleriyle birlikte personelini artırdığını ve yerel itfaiye merkezleriyle koordinasyon içinde olduğunu açıkladı.

San Fransisco Chronicle tarafından yayımlanan bir habere göre, Kuzey Kaliforniya'daki East Bay Regional Park Bölgesi, yangın tehlikesi nedeniyle bir dizi tesisini kapatacağını bildirdi.