Tokyo 2020 Olimpiyatları'ndaki judo erkekler 90 kilo altı final maçından galibiyetle çıkan Gürcistanlı sporcu Lasha Bekauri, Gürcistan'ın ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanan isim oldu. Öte yandan, Arai Chizuru de ev sahibi ülke Japonya'nın judodaki altıncı altın madalyasını kazandı. 21 yaşındaki Gürcistanlı sporcu, erkekler 90 kilo altı finalinde, Almanya'dan Eduard Trippel'i normal süre içinde waza-ari (Yarım puan: Rakibi tam sırt üstü düşürmeyen veya düşüşü etkili olmayan bir atışla ya da rakibi yerde sırt üstü 25-29 saniye tutarak kazanılabilir) ile mağlup etti. Bu kategorideki bronz madalyayı Özbekistan'dan Davlat Bobonov ve Macaristan'dan Krisztian Toth paylaştı.

Tokyo 2020 judo kadınlar 70 kilo altı final karşılaşmasında Avusturyalı sporcu Michaela Polleres'e karşı mücadele eden Japonyalı sporcu Arai Chizuru (sağda), 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Liu Dawei/Xinhua)

Kadınlar 70 kilo altı yarı finali, Japon judocu Arai ile Rusya Olimpiyat Komitesi'nden (ROC) Madina Taimazova arasındaki şiddetli mücadeleye sahne oldu. Arai, 12 dakika 41 saniyelik ek sürenin sonunda ippon'la (Tam puan: Rakibi tam sırt üstü düşüren iyi bir atışla, rakibi yerde sırt üstü 30 saniye tutarak, rakibin pes etmesiyle veya iki waza-ari puanı alarak kazanılabilir) galibiyete ulaştı. Taimazova, tatamiyi sağ gözü şişmiş şekilde terk etmek zorunda kaldı. Arai, Avusturyalı Michaela Polleres karşısındaki finali de waza-ari ile kazandı. Taimazova ve Hollandalı Sanne van Dijke, bu kategoride bronz madalyayı paylaştı.

Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek' Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek'

Editör: İRFAN KARSLI