NANJİNG, 24 Kasım (Xinhua)

Çin Enerji Yatırım Şirketi'ne (China Energy) bağlı Guohua Enerji Yatırım Limited Şirketi'nin verdiği bilgiye göre, kıyının yaklaşık 37 kilometre açığında bulunan projenin son aşamasının kurulu kapasitesi 200 megavat ve projede 50 rüzgar tribünü bulunuyor. Toplam yatırımı 8 milyar yuan (yaklaşık 1,3 milyar ABD doları) olan proje, Çin Enerji Yatırım Şirketi ve Fransız enerji devi EDF Grup tarafından ortak şekilde geliştirildi.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

EDF Grup, Dongtai projesine 160 milyon ABD dolarından fazla yatırım yaptı. Bu, şirketin Çin'in nükleer olmayan enerji piyasasındaki en büyük yatırımı. İki aşaması bulunan projenin kurulu kapasitesi 300 megavat olan ilk bölümü Aralık 2019'da faaliyete alınmıştı.

Yılda 1,39 milyar kilovat-saat elektrik üretmesi beklenen proje, yaklaşık 441.900 ton standart kömürün yakılmasını engelleyerek karbondioksit salınımını 937.500 ton ve sülfür dioksit salınımını da 1.700 ton azaltacak. Çin'in doğusundaki Jiangsu kıyı eyaleti, rüzgar ve güneş enerjisi de dahil olmak üzere temiz enerjiyi geliştirmek konusunda aktif şekilde çalışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI