Bilim ve teknoloji

Japonya'nın demiryolu işletmecisi artan uzaktan çalışma talebi nedeniyle 'ofis vagon' uygulaması başlattı

Pazartesi günü yerel medyada yer alan haberlere göre, bu yeni hizmet yolculara ek bir ücret istenmeksizin, trenin geri kalan kısımlarında yapılması önerilmeyen telefonla konuş...

Abone Ol

Pazartesi günü yerel medyada yer alan haberlere göre, bu yeni hizmet yolculara ek bir ücret istenmeksizin, trenin geri kalan kısımlarında yapılması önerilmeyen telefonla konuşmak, koltuklarından çevrimiçi toplantılara katılabilmek gibi faaliyetlerde bulunma imkanı verecek. Pazartesi günü medyaya Hokuriku hızlı trenine binme izni verildi ve bir JR East çalışanı gürültüyü kesen kulaklıkları kullanarak yolcuların uzaktan nasıl çalışabileceğini gösterdi. Yolcular ayrıca dizüstü bilgisayarlarının ekranını gözlerinin önüne yansıtabilen akıllı gözlüklerden de ödünç alabilecek.

Tohoku hattındaki hızlı trenlerde ise koltuk masalarının etrafına koymak için ücretsiz küçük bölücüleri kullanabilecekler. Sıkışıklığı engellemek için çalışma alanları haftasonu ve bazı tatillerde kullanılmayacak. JR East bu yeni hizmetinin, insanların çevrimiçi çalışma ve seyahatlerini birleştirmelerine imkan verirken, pandemi nedeniyle azalan iş seyahati taleplerini canlandırmasını umuyor. Orta Japonya Demiryolu Şirketi ve Batı Japonya Demiryolu Şirketi de Ekim ayından beri, Japonya'nın büyük şehirlerinden geçen trenlerde çalışma alanı uygulamasını deniyor.