Bu rakam, Tokyo yakınlarındaki Yokohama'da yılın başlarında karantina altına alınan Diamond Princess yolcu gemisindeki 712 vakayı içermiyor.

Japonya'da koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı, Cumartesi günü bildirilen 14 yeni ölümle birlikte 1.783'e çıktı. Ölü sayısı, Diamond Princess yolcu gemisinde hayatını kaybeden 13 kişiyi de kapsıyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Sağlık Bakanlığı ayrıca, halen ventilatörlere bağlı veya yoğun bakım ünitelerinde yatan 161 ağır hasta olduğu belirtti.

Japonya'daki salgının merkez üssü olan Tokyo'da, Cumartesi günü, 215 yeni vaka bildirildi. Bu rakamla birlikte başkentteki toplam vaka sayısı, 31 bin 096'ya ulaştı.  Tokyo’daki vaka sayısı, ülkenin 47 prefektörlüğü (valiliği) arasındaki en yüksek orana sahip.

Uzmanların, yeni bir Kovid-19 enfeksiyonu dalgasının başkenti etkisi altına alacağı uyarısı üzerine Vali Yuriko Koike, Cuma günü yaptığı açıklamada, Tokyo'nun test kapasitesinin Aralık ayı başlarına kadar günde yaklaşık 65 bine çıkarılacağını bildirdi. Vali, bunun da, Kovid-19 salgını ve mevsimsel grip ikiz tehdidine yönelik hazırlıkların bir parçası olduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI