Dünya

Japonya'daki bina yangınında 3 kişi öldü, kundaklama şüphesi var

TOKYO, 17 Aralık (Xinhua) Polis yangının kundaklama sonucu çıktığından şüpheleniyor. İtfaiye ekiplerine göre toplam 28 kişi yaralandı. Yaralılardan 17'si erkek 10'u kadın olm...

Abone Ol

TOKYO, 17 Aralık (Xinhua) Polis yangının kundaklama sonucu çıktığından şüpheleniyor. İtfaiye ekiplerine göre toplam 28 kişi yaralandı. Yaralılardan 17'si erkek 10'u kadın olmak üzere 27 kişi kardiyopulmoner arrest geçirdi. Yaralılar, JR Osaka İstasyonu yakınında bulunan çok insanın yaşadığı sekiz katlı binanın dördüncü katından çıkarıldı. Şu ana kadar bir hastanedeki doktorlar tarafından üç ölüm doğrulandı. Yerel saatle 10.20 civarında bir yangın ihbarı alan itfaiye olay yerine yaklaşık 70 itfaiye aracı ve ambulans gönderdi. 20 metrekarelik bir alanda yaklaşık 30 dakika süren yangın, sabah 10.45 sıralarında söndürüldü. Yangının dördüncü katta psikosomatik ve psikiyatrik tedavilerin yapıldığı bir sağlık kliniğinde çıktığı bildirildi.

Osaka polisi, olay yerindeki durumun yarattığı kundaklama şüphesi üzerine yangını neyin başlatmış olabileceğini araştırmaya başladı. Yerel basının, soruşturmayla ilgili kaynaklara dayandırdığı bir haberde, Japonya'nın batısındaki Osaka kentinin Kita bölgesindeki binada bir "adamın ateş yaktığı" bildirildi. Polis ayrıca yangının 60'lı yaşlarda görünen bir adamın elindeki kese kağıdından saçılan sıvıdan çıktığı ihbarı aldı. Yakındaki bir restoranda çalışan bir görgü tanığı, "Duman çıktığını gördüm, çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans vardı. İnsanlar merdivenli bir araçla kurtarılıyordu. Bir noktada çevredeki alanda elektrik kesintisi oldu" dedi. Yangın, Osaka'nın çok sayıda bar ve gece kulübünün bulunduğu Kitashinchi semtinde meydana geldi.