KYOTO, 25 Temmuz (Xinhua) -- Gion Festivali, Kyoto'da her yıl düzenlenen ve Temmuz ayı boyunca süren geleneksel bir etkinlik. İlk olarak 869 yılında Kyoto'da patlak veren bir salgın hastalık sonrasında huzura ermek ve hastalığın yok olması için dua etmek üzere büyük bir festival düzenlenmiş. Bu festival, o tarihten bu yana zamanla her sene gerçekleşen bir etkinlik haline gelerek günümüze kadar devam etmiştir.

Japonya'nın Kyoto kentinde düzenlenen Gion Festivali kapsamında süslenmiş karnaval arabası, 24 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)

Japonya'nın Kyoto kentinde düzenlenen Gion Festivali kapsamında süslenen bir karnaval arabasını izleyen insanlar, 24 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)

Japonya'nın Kyoto kentinde düzenlenen Gion Festivali kapsamında süslenmiş karnaval arabasıyla fotoğraf çekilen insanlar, 23 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)

Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı

Japonya'nın Kyoto kentinde düzenlenen Gion Festivali kapsamında süslenen karnaval arabası, 24 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay