2021'in ilk basın toplantısında konuşan Suga, hükümetin bu kararını bu hafta bitmeden açıklayabileceğine işaret ederek, "Üç günlük Yeni Yıl tatilinde bile Tokyo'yu içine alan geniş bölgede vaka sayısında bir azalma olmadı" dedi.

Japonya, geçtiğimiz Perşembe günü, günlük vaka sayısında bir rekor olan 4 bin 519 yeni Kovid-19 vakası bildirmişti. Böylece, Japonya'da günlük vaka sayısı pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez 4 bin seviyesinin üzerine çıkmış oldu.

Suga'ya göre, Japonya, daha önce Kovid-19 ile mücadelede ön saflarda çalışan sağlık çalışanlarıyla Mart ortasında başlamayı düşündüğü Kovid-19 aşı uygulamasına artık Şubat ayının sonlarında başlamayı planlıyor.

Japon hükümeti geçen Nisan ayında da Kovid-19 nedeniyle olağanüstü durum ilan etmişti. Kovid-19 enfeksiyonlarının son günlerde artmaya devam etmesi karşısında, Tokyo Valisi Yuriko Koike ile komşu Chiba, Kanagawa ve Saitama illerinin valileri Cuma günü merkezi hükümetten yeni bir duyuru yapmalarını istemişti.

Japonya Başbakanı, Japon ekonomisine ciddi bir darbe vuracağı için yeni bir olağanüstü hal ilanına sıcak bakmıyordu. Suga, geçtiğimiz ay düzenlediği bir basın toplantısında, Japon hükümetinin Kovid-19 pandemisi uzman paneli başkanının kendisine şu an için bir olağanüstü hal ilanına gerek olmadığını söylediğini belirtmişti.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI