TOKYO, 11 Şubat (Xinhua) Japonya Sağlık Bakanlığı Perşembe günü, hafif semptomları olan kişiler için tedavi alternatiflerini artırmak amacıyla Pfizer Inc. tarafından üretilen ve oral yoldan alınan Kovid-19 hapının kullanılmasına izin verdi. Onay, son derece bulaşıcı olan Omicron varyantının enfeksiyonları artırdığı bir dönemde, bir bakanlık heyetinin aynı gün ilacın kullanımını kabul etmesinin ardından geldi. Nirmatrelvir ve ritonavir adlı iki antiviral ilacın kombinasyonu olan Paxlovid isimli hap, hafif Kovid-19 semptomlarını tedavi etmek için Japonya'da mevcut olan ikinci oral ilaç olacak.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da maske takan insanlar Shibuya yaya geçidinden geçiyor, 21 Ocak 2021. (Fotoğraf: Zhang Xiaoyu/Xinhua)

Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı'nın Paxlovid'in hızlı takibini yakında onaylaması bekleniyor. Onay sonrasında, Japonya hükümeti ilk olarak 40.000 kişi için yeterli doz sağlamayı planlıyor. Ülke, ABD'li ilaç devinin Japonya'daki şubesiyle yıl içinde 2 milyon kişiye yetecek doz almak için şimdiden anlaştı. Sağlık Bakanı Shigeyuki Goto, oral yoldan alınan ilaçların hafif Kovid-19 enfeksiyonlarının tedavisinde önemli bir rol oynamasının beklendiğini söyledi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor
Editör: İRFAN KARSLI