Hükümetin bu hamlesi, enfeksiyonların yayılmasını önlerken ekonomik faaliyetlere devam etmeyi hedefliyor. Restoranların çalışma saatlerinin uzatılması amacıyla yapılan denemeler ile, Kovid-19 aşısı kanıtına veya negatif test sonuçlarına sahip kişilerin daha kalabalık gruplar halinde yemek yemelerine izin verilecek.

Japonya genelinde 1 Ekim'de Kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan olağanüstü halin kaldırılmasının ardından , birçok yerel yönetim hala bazı önleyici tedbirler almaya devam ediyor. Japon hükümetine göre, bu kış olası bir başka enfeksiyon dalgasına hazırlık niteliğindeki bu hamle, Perşembe günü Kyoto vilayetindeki bir Japon restoranında başlayacak. Denemelerin yapılacağı sonraki yerler ise Hokkaido'da Japon tarzında bir "izakaya" barı ile Fukuoka'daki bir otel restoranı olacak.

Japonya'da günlük Kovid-19 vaka sayısı, yazın kaydedilen rekor sayıdaki vakadan bu yana sürekli azalsa da, pek çok sağlık uzmanı kış mevsiminde yeni bir enfeksiyon dalgasının ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Japon hükümeti, ekonomik faaliyetlerin bir darbe daha almasını önlemek için denemeleri çerçeve olarak kullanmak istiyor. Aşı kanıtı veya negatif test sonucu gerektiren denemeler daha önce profesyonel futbol maçlarında uygulanmıştı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI