Yurt

Japonya, Mayıs'ta yılın ilk beş ayının en yüksek işsizlik oranını kaydetti

İçişleri ve İletişim Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Nisan ayında yüzde 2,8 olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik endeksi, art arda ikinci ayda da yükseldi. Rakam...

Abone Ol

İçişleri ve İletişim Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Nisan ayında yüzde 2,8 olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik endeksi, art arda ikinci ayda da yükseldi. Rakam, Aralık ayında yüzde 3,0'ı bulduğundan beri yüzde 2 aralığının üst yarısında kaldı. En son istatistikler, çalışan insan sayısının bir önceki aya göre 130 bin azalarak 66,45 milyona düştüğünü gösterdi. Rakam, art arda düşüş yaşanan üçüncü ayı işaret ediyor.

İşsiz sayısı, Nisan ayından bu yana 100 bin artarak 2,04 milyona ulaştı. Bunların arasında gönüllü olarak iş bırakanların sayısı 70 bin artışla 810 bine, işten çıkarılanlarınki ise 30 bin artışla 630 bine ulaştı. Yeni iş arayanların sayısı ise 10 binlik düşüşle 480 bin olarak bildirildi.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı'nın paylaştığı ayrı bir istatistik ise Mayıs ayındaki iş bulma oranının, bir ay öncesine göre değişmeyerek 1,09 olarak gerçekleştiği belirtildi. Bu, iş arayan her 100 kişi için 109 iş olanağı olduğu anlamına geliyor.