İsrail Lübnan'ın Kana kasabasına saldırdı: En az 10 ölü, 15 yaralı İsrail Lübnan'ın Kana kasabasına saldırdı: En az 10 ölü, 15 yaralı

TOKYO, 16 Ekim (Xinhua) -- Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido eyaletine bağlı iki kasabada yabani kuşlarda yüksek oranda patojenik kuş gribi tespit edilmesinin ardından ülke genelindeki kuş gribi alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı. Söz konusu karar, virüsün Hokkaido'da iki ayrı vakada tespit edilmesinin ardından Japonya Çevre Bakanlığı tarafından alındı.

Virüs 30 Eylül'de Otobe kasabasında bir şahin ölüsünde, 8 Ekim'de ise Betsukai kasabasında yaban ördeklerinin dışkılarında tespit edildi. Bunun üzerine yetkililer, ülke genelinde yabani kuşların daha sıkı takip edilmesi çağrısında bulundu.

Enfekte kuşlarla aşırı temas olmadığı sürece kuş gribinin insanlar için genelde bir tehdit oluşturmadığını belirten bakanlık, halktan ölü kuşlara dokunmamalarını ve rastladıkları bulguları yerel yetkililere bildirmelerini istedi. Bakanlık, ülkenin çeşitli bölgelerinde bildirilen çok sayıda vakanın ardından ülke genelindeki alarm seviyesini en yüksek seviye olan 3'e yükseltti. Buna göre virüsün yayılmasına yönelik izleme ve soruşturma çalışmaları yoğunlaştırılacak.

Kaynak: rss