Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

TOKYO, 2 Aralık (Xinhua) -- Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Ulaştırma Bakanlığı'nın önceki günkü duyurusunun kamuoyunda kafa karışıklığı yarattığını kabul etti ve yetkililere ülkeye dönmek isteyenlerin isteklerini "yeterince dikkate almaları" talimatını verdi. Uçuş rezervasyonlarının tamamen durdurulması, önceden rezervasyon yaptırmamış Japonya vatandaşları ve bu ülkede oturma izni bulunan yabancıların ülkeye geri dönebilmelerini gelecek yıla kadar engellemişti.

Japonya hükümetinin en üst düzey sözcüsü olan Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın talebi geri çektiğini ve All Nippon Airways ile Japon Airlines'ın Japonya'ya gelen uçuşlar için yeni rezervasyon almalarına izin verdiğini söyledi.

Hükümet Çarşamba günü ayrıca yurtdışından gelebilecek günlük yolcu sayısı kotasını 5,000'den 3,500'e indirdi. Omicron varyantının bulaşıcılığı ve özelliklerine ilişkin araştırmaların henüz erken aşamada olmasına rağmen yeni varyanttaki daha önce görülmemiş sayıda mutasyon, söz konusu varyantın son derece bulaşıcı Delta varyantından bile daha fazla ve daha hızlı yayılabileceğini gösteriyor.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Omicron varyantının Japonya'ya girmesine engel olmak amacıyla, yabancıların ülkeye yeni girişlerinin yasaklanması, salgının olmasından şüphelenilen ülkelerden Japonya'ya dönen Japon vatandaşları ve Japonya'da ikamet izni bulunan yabancılara uygulanan karantina kurallarının sıkılaştırılması dahil olmak üzere acil tedbirler almıştı. Bununla birlikte bu önlemler, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlık Acil Durumlar Programı İcra Direktörü Michael Ryan tarafından ayrımcı olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

Editör: İRFAN KARSLI