Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Toyota'nın kamyon üreticisi yan kuruluşu Hino Motors da anlaşmaya katılacak. Üreticiler, üç şirketin Nisan ayında elektrikli ve yakıt hücreli küçük kamyonların yanı sıra, bu tür araçlar için otonom sürüş teknolojilerini birlikte geliştirmek üzere bir ortak teşebbüs kuracaklarını açıkladı. Bu işbirliği Toyota ve Isuzu'nun sermaye ortaklığı yapmalarını da içeriyor. Toyota, Isuzu'nun çıkarılmış hisselerinin 42,8 milyar yenlik (393 milyon ABD doları) yüzde 4,6'sını elinde tutacak, Isuzu ise aynı değerde Toyota hissesi alacak.

Toyota ve Isuzu daha önce 2006 yılında dizel motorlar için ortak teknoloji geliştirmek üzere sermaye ortaklığı yapmak için anlaşmaya varmışlardı ama bu anlaşma önemli bir başarı elde edemeden 2018 yılında feshedilmişti. Toyota Başkanı Akio Toyoda ortak basın toplantısında "Güçlerimizi birleştirmek amacıyla bir sermaye ortaklığı için görüşmelere yeniden başladık" dedi.

Isuzu Başkanı Masanori Katayama'ya göre, Toyota ve Hino ile birlikte kuracakları yeni ortaklık, ticari araçlar için elektrifikasyon ve otonom sürüş teknolojilerinde ortak bir platform yaratarak Japonya'daki lojistik güçlerinin gelişimine katkıda bulunacak.

Editör: İRFAN KARSLI