Amerikan uzay turizmi şirketi Space Adventures Perşembe günü yaptığı açıklamada, Start Today Ltd.'in CEO'su Yusaku Maezawa'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yapılacak misyon için hazırlıklara başladığını belirtti. Space Adventures'a göre Maezawa ve üretim assistanı Yozo Hirano'nun Baykonur Uzay Üssü'nden Rus Soyuz MS-20'ye 8 Aralık 2021'de binmesi planlanıyor. Maezawa ve Hirano'nun her ikisi de uzay yolculuğu için gerekli sağlık muayenelerini başarıyla geçti. Şirket, kozmonot Alexander Misurkin'in komuta edeceği uzay uçuşunun 12 gün süreceğini bildirdi.

Moskova yakınında bulunan Rus Star City uzay eğitim merkezinde eğitim alan bir kişi su altı eğitimi sırasında suya indiriliyor, 3 Mart 2010. (Fotoğraf: Lu Jinbo/Xinhua)

Maezawa ve ekibi Haziran ayında Rusya'daki uzay eğitim merkezi Star City'de bulunan Yuri Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi'nde yaklaşık üç aylık bir uzay uçuşu eğitimi alacak. Uzay yolculuğu hakkında konuşan Maezawa, "'Uzayda yaşam nasıl?' diye çok merak ediyorum. Bu yüzden bunu kendi başıma keşfetmeyi ve YouTube kanalımdan dünyayla paylaşmayı planlıyorum" dedi. Şimdiye dek maliyetlerini kendi karşılamak suretiyle toplam yedi kişi uzay istasyonunu ziyaret etti. Maezawa bu geziyi yapacak dünyada sekizinci, Japonya'da ise ilk kişi olacak.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Editör: İRFAN KARSLI