Spor

Japon kadın futbol takımı, Olimpiyat Meşalesi rölesinin ilk meşale taşıyıcıları olacak

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, 2011 yılında deprem, tsunami ve nükleer kaza ile üç kez felakete uğrayan Fukuşima kentinin, Olimpiyat meşalesi rölesi için açılış törenine ev...

Abone Ol

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, 2011 yılında deprem, tsunami ve nükleer kaza ile üç kez felakete uğrayan Fukuşima kentinin, Olimpiyat meşalesi rölesi için açılış törenine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Organizatörler yaptıkları açıklamada, Kovid-19'un yayılmasını kontrol altına almak için, törene katılanların sayısının önemli ölçüde azaltılacağını, program akışının basite indirgendiğini ve sporcu sayısının düşürüldüğünü belirtti.

2011 yılında Dünya Kupası'nı kazanan Japon milli kadın futbol takımının oyuncuları, 12 Mart 2020'de Yunanistan'da bulunan Antik Olympia'daki Hera Tapınağı'nda yakılan Olimpiyat ateşinin ilk meşale taşıyıcıları olacak.Fukuşima'daki açılış töreni ile J-Village All Weather Eğitim Alanı'dan J-Village İstasyonu'a kadar olacak ilk günkü meşale rölesinin birinci bölümü, halka açık olmayacak, ancak Tokyo 2020 resmi kanalı aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak.

Meşale rölesi, 23 Temmuz gecesi düzenlenecek Olimpiyat Oyunları açılış tören alanına ulaşmadan önce, 121 gün boyunca Japonya'daki 47 vilayetin tümünden geçecek. Olimpiyat Oyunları'nın ertelenmesinden önce, geçen yıl 20 Mart'ta Japonya'ya gelen Olimpiyat Meşalesi, Japonya'da geçen yıl boyunca sergilenmeye devam etti.