Ekonomi

Japon hükümeti, ekonomik paket için parlamentoya 320 milyar dolarlık ek bütçe sundu

TOKYO, 6 Aralık (Xinhua) Bütçenin, Pazartesi öğleden sonra başlayıp 21 Aralık'a kadar sürecek olan olağanüstü meclis oturumunda Japonya parlamentosu Diet tarafından onaylanma...

Abone Ol

TOKYO, 6 Aralık (Xinhua) Bütçenin, Pazartesi öğleden sonra başlayıp 21 Aralık'a kadar sürecek olan olağanüstü meclis oturumunda Japonya parlamentosu Diet tarafından onaylanması bekleniyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın hükümeti, rekor bütçeyle ülkenin Kovid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik zorluklardan çıkışını hızlandırmayı ve Omicron varyantına ilişkin endişeler artarken gelecekte olası bir yeniden canlanmaya hazırlanmayı hedefliyor. Mart ayına kadarki mevcut mali yıl için ilk ek bütçe, 22,1 trilyon yen değerinde yeni ulusal tahvil ihracı gerektiriyor.

Ekstra bütçenin 31.6 trilyon yen tutarındaki bölümü, mali harcamalarda 55.7 trilyon yen gibi rekor bir seviyeye ulaşması planlanan yeni teşvik planına ayrılacak. Özel fonlar da dahil edildiğinde politika paketi yaklaşık 78.9 trilyon yen değerine ulaşıyor. Hastanelerin Kovid-19 hastaları için daha fazla yatak sağlamaları için yapılan 2,0 trilyon yen yardım da dahil olmak üzere, virüsle mücadele ve pandeminin ekonomik etkisini gevşetme önlemleri için 18,6 trilyon yen kullanılması da planlanan harcamalar arasında bulunuyor.

Buna ek olarak bütçeye, hükümetin tedavi ilaçlarını satın alması ve Kovid-19 aşılarını daha fazla teşvik etmesi için 601,9 milyar yen de dahil olmak üzere 1,3 trilyon yen ayrıldı. Ayrıca, birincil gelir sahibinin yıllık gelirinin 9,6 milyon yenden az olduğu hanelerde, 18 yaş ve altındaki çocuklara 100.000 yen verilmesini planlayan kilit önlem ile de bütçeden 1,2 trilyon yen tahsis edilecek. "Seyahate Git" programını yeniden başlatmak ve iç turizmi teşvik etmek için devletin sübvanse ettiği 268,5 milyar yen kullanılacak. Program, Kovid-19 enfeksiyonlarının yeniden canlanması nedeniyle geçen Aralık ayında ülke çapında askıya alınmıştı. İzinli işçilere ödenen maaşlar çok arttığı için, hükümet işsizlik sigortası fonlarını artırmak amacıyla 1,7 trilyon yen kullanacak. Japonya hükümeti ayrıca, düşük gelirli hanelere sağlanacak 100.000 yen tutarındaki ayrı bir nakit dağıtım planı için 1.4 trilyon yen tahsis edecek.