Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Demiryolu şirketinin CEO'su Gianfranco Battisti, Perşembe günü televizyondan yayınlanan röportajında, şirketin ülkenin en büyük iki kenti olan Roma ile Milano arasında "Kovid'siz" adı verilen tren seferleri başlatacağını belirtti. Battisti, bu trenlerin yaz aylarında ülkenin önde gelen turistik kentlerinden bazılarını birbirine bağlayacağını ifade etti.

Battisti, "Bu uygulama, insanların Venedik ve Floransa gibi kentleri güvenli biçimde ziyaret etmelerine olanak sağlayacak eşsiz bir fırsat olacak" dedi. İtalya'nın geçen yıl "Kovid'siz" uçuşlar olarak tanıtmaya başladığı uygulamada olduğu gibi, trenlerin de koronavirüsten arınmış olduklarının garantisi yok. Ancak trenler, seferlerini, daha yüksek derecede sağlık güvenliği sağlanmış olarak yapacaklar.

Plana göre, Ferrovie dello Stato Italiane, deneme çalışmaları için İtalyan Kızılhaçı ve İtalyan Sivil Savunma Teşkilatı ile işbirliği yapacak. Demiryolu şirketi, uygulamaya ilişkin daha fazla ayrıntının bu ayın sonunda verileceğini belirtti. Italpol Başkanı Antonio Del Greco ise Perşembe günü televizyonda yayınlanan röportajında İtalya'nın koronavirüsün yol açtığı Kovid-19 hastalığına yakalanmış insanları "koklayarak" tespit eden köpeklerden oluşan bir takımı eğittiğini belirtti. Köpekler, hasta kişilerin tespit edilmelerine yardımcı olmak amacıyla tren istasyonları, limanlar, havaalanları, sınır kapıları ve diğer yüksek riskli noktalara konuşlandırılacak.

Editör: İRFAN KARSLI