Sağlık

İtalya'da, ilk kez Kovid-19'un Omicron varyantı görüldü

ROMA, 28 Kasım (Xinhua) İtalyan haber ajansı ANSA'nın Pazar günkü haberine göre, uluslararası bir şirkette çalışan hasta "iki doz aşı olmuştu". Campania bölgesi yönetiminden P...

Abone Ol

ROMA, 28 Kasım (Xinhua) İtalyan haber ajansı ANSA'nın Pazar günkü haberine göre, uluslararası bir şirkette çalışan hasta "iki doz aşı olmuştu". Campania bölgesi yönetiminden Pazar günü yapılan açıklamada, "Afrika'nın güneyinden dönen bir vatandaşın ve beş kişilik ailesinin testleri pozitif çıktı. Önlem olarak temas kurduğu herkes izolasyona alındı" dendi. İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü de Cumartesi günkü açıklamasında, "Genom, Mozambik'ten gelen bir kişinin Milan'daki Sacco Hastanesi'nde alınan pozitif numunede tespit edildi.

Hastanın ve aile üyelerinin sağlık durumu iyi" ifadelerine yer verildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), SARS-CoV-2'nin en son varyantı B.1.1.529'u Cuma günü "endişe verici" en ciddi varyant kategorisine almış ve varyanta resmi olarak Yunanca Omicron adını vermişti. DSÖ, tüm ülkelere tarama ve derecelendirme çabalarını artırma çağrısında da bulunmuştu. İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza ise Cuma günü son 14 gün içinde Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya, Esvatini ve Malavi'yi ziyaret edenlere yönelik seyahat yasağını imzalamıştı.