Dünya

İtalya Merkez Bankası Başkanı: Koronavirüsteki artış ekonomoyi yavaşlatabilir

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olan Visco'ya göre, İtalya ve Avrupa Birliği'nde deflasyon riski devam ediyor. Ancak bu risk, salgının erken dönemlerin...

Abone Ol

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olan Visco'ya göre, İtalya ve Avrupa Birliği'nde deflasyon riski devam ediyor. Ancak bu risk, salgının erken dönemlerine göre daha az.

Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla İtalya'nın başkenti Roma'da konuşan Visco, Avrupa'nın büyük bölümünde görülen yeni tip koronavirüs dalgasının, mal ve hizmetlere olan talepte ve üretimde yeni bir yavaşlama yaratabileceğini söyledi.

Visco'nun bu tespitleri, Cuma günü İtalya ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme oranının yüzde 16,1 olarak açıklanmasından hemen sonra geldi. Bu büyüme oranı, pandemi sebebiyle yılın ilk yarısında ülke ekonomisini saran durgunluğun resmen sona erdiğine işaret ediyordu. Son haftalarda yeniden canlanan koronavirüs sebebiyle, tüketicilerde ve iş dünyasında güven kaybı olabileceği ve harcamaların düşebileceğini belirten Ignazio Visco, bu durumun "şu ana kadar ulaşılan olumlu sonuçları" tehdit edebileceğini söyledi.