Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

ROMA, 8 Ağustos (Xinhua) -- İtalyan parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi cezaevlerindeki aşırı kalabalığı azaltmayı amaçlayan tedbirlere yönelik yasayı onayladı. Daha önce Senato'da onay alan yasa Çarşamba günü 9 ret oyu ve 1 çekimser oya karşın 153 oyla kabul edildi. İtalya genelinde mahkumlar arasında intihar vakalarının artmasından duyulan endişe üzerine bu tedbirler ilk olarak Başbakan Giorgia Meloni'nin kabinesi tarafından Temmuz ayı başında bir kararname ile uygulamaya konulmuştu. Bu yıl 6 Ağustos'a kadar 61 mahkumun intihar ettiğini belirten İtalyan cezaevi ombudsmanı bu rakamın 2023'ün aynı dönemindeki 40 vakaya kıyasla önemli bir artışa işaret ettiğini kaydetti. Adalet Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, resmi kapasitesi 51.207 olan ülkedeki cezaevlerinde 31 Temmuz itibarıyla 61.133 mahkum bulunuyor. Yasa kapsamında, uyuşturucu bağımlıları, kısa süreli ceza alan ya da şiddet içermeyen suçlar nedeniyle hapse atılan mahkumlar, tedavi toplulukları gibi düşük güvenlikli merkezlere transfer edilecek.

Yüksek güvenlikli hapishanelerdekiler hariç mahkumlara, yaşam koşullarını iyileştirecek bazı kolaylıkların yanı sıra ayda 4 yerine 6 telefon görüşmesi hakkı verilecek. Erken tahliye prosedürlerini de kolaylaştıran yeni yasa, İtalya'daki hapishane sistemini etkileyen personel yetersizliği sorununu çözmek için 2026 yılına kadar 1.000 gardiyan ve müdürün daha işe alınmasına imkan sağlayacak. İtalya Cezaevi İdaresi'ne göre ülkede 42.850 cezaevi personeline ihtiyaç duyulmasına karşın mevcut 37.700 personelle bu sayı ihtiyacın çok altında. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2013 yılında İtalya'yı, mahkumları çok küçük bölmelere kapatarak haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: rss