Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

BEİJİNG, 3 Şubat (Xinhua) ITA, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için, Uluslararası Olimpiyat Komitesi adına bağımsız bir dopingle mücadele programı yürütüyor. ITA'nın Çin'de sahada çalışarak kontrol istasyonlarındaki tüm operasyonları gerçekleştirecek olan 17 uzmanı bulunuyor. ITA Genel Direktörü Benjamin Cohen, "Olimpiyat Köyü'nün geçtiğimiz hafta 27 Ocak'taki açılından bu yana yarışma dışı test programımızı başlattık. Şimdiden yüzlerce dopingle mücadele kontrolü yaptık" dedi. Kış Olimpiyatları için dopingle mücadele programı aslında 2021 yazında başladı. ITA Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları Öncesi Uzmanlar Grubu, daha Tokyo 2020 devam ederken potansiyel olarak oyunlara katılan sporcular hakkında geniş bir risk değerlendirmesi başlattı ve bireysel sporcular ve buz hokeyi ve curling olmak üzere ekip halinde yapılan iki Kış Olimpiyatları branşı için 5 bin 400'ün üzerinde test tavsiyesi yayınladı.

5 bin 400'ün üzerindeki test tavsiyesi yüzde 80 oranında gerçekleşen ITA şu an itibarıyla Beijing 2022 için Oyunlar öncesine yönelik programını tamamladı. Cohen bu sonucun, test olması için tavsiye yayınlanan sporcuların yüzde 95'inin en az bir kez testten geçtiği, kalan sporcuların ise büyük olasılıkla Kış Oyunları'na katılmayacağı anlamına geldiğini söyledi. Cohen, "Yaklaşık 2 bin 900 numune toplamayı planlıyoruz. Bunların yaklaşık yarısı yarışmalar sırasında toplanacak, ancak aldığımız istihbarata bağlı olarak bu sayı değişebilir" dedi. ITA, dünya çapında bütün dopingle mücadele kuruluşlarını, topladıkları numuneleri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bu amaçla sağladığı finansman sayesinde ITA'nın Merkezi Uzun Vadeli Saklama Tesisi'nde (CLTSF) ücretsiz saklamaya davet etti. Cohen şöyle devam etti: "Beijing'de toplanan bütün numuneleri, muhtemel yeniden analizleri için 10 yıla varan bir süre boyunca burada saklayacağız. Bu numuneler İsviçre'de bulunan güvenli ve merkezi bir tesise gönderilecek."

Editör: İRFAN KARSLI