Cenevre'deki turizm ofisi Fondation Geneve Tourisme & Congres'in Pazarlama Müdürü Lei Zhao, Çarşamba günü Xinhua'ya verdiği söyleşide 2019'un turizm açısından en iyi yıllardan biri olduğunu ve bu sebeple 2020 için daha da büyük beklentiler geliştirdiklerini ifade etti. "Ancak bir anda her şey durdu" diyen Zhao, 2020'nin ilk iki ayı dışında "Çin'den neredeyse hiç turist gelmediğini" belirtti.

Küresel ölçekte yaşanan pandemi, tüm dünyanın koronavirüsle mücadele etmeye başlamasıyla birlikte 2020 yılında dünya genelindeki turizmi neredeyse durma noktasına getirdi. İsviçre Turizm Ofisinin resmi verilerine göre Çin, 2019 yılında İsviçre turizmindeki en büyük üçüncü pazarı oluşturuyordu. Çinli turistler 2019 yılı boyunca ülkede toplam 101.000 gece ülkede konaklarken, bu sayı 2020 yılında yaklaşık 12.000'e geriledi.

Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri

Zhao, Cenevre ofisinin şu anda Çinli turistlerin olası geri dönüşleri için hazırlandığını ve onlara İsviçre sokaklarında rehberlik etmek için çeşitli uygulamalar geliştirdiğini söyledi.
İsviçre'yi Çin'de tanıtmak için birçok medya hesabı oluşturan Zhao'nun ofisi, Çin'in kısa video platformu Douyin'de yaklaşık 10 milyon izlenmeye ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI