Dünya

İsviçre, Diğer Avrupa Ülkeleriyle Gece Treni Ağını Genişletecek!

Bundan bir yıl sonra, Viyana-Münih-Paris ve Zürih-Köln-Amsterdam hattında gece trenleri işliyor olacak. Bunun ardından muhtemelen 2023 yılına kadar Viyana ve Berlin'den Brükse...

Abone Ol

Bundan bir yıl sonra, Viyana-Münih-Paris ve Zürih-Köln-Amsterdam hattında gece trenleri işliyor olacak. Bunun ardından muhtemelen 2023 yılına kadar Viyana ve Berlin'den Brüksel ve Paris'e ve daha sonra 2024 sonuna kadar da Zürih'ten Barselona'ya bağlantı seferleri konulacak.

İsviçre, Avusturya, Fransa ve Almanya'nın ulaştırma bakanları Salı günü, büyük ölçekli sınır ötesi ve gece treni ulaşım ağlarına ilişkin işbirliğinin önümüzdeki dört yılda arttırılmasını öngören bir mutabakat zaptı imzaladı.

İsviçre yayın kuruluşu Swiss Broadcasting Corporation'ın uluslararası servisi swissinfo.ch'de çıkan bir habere göre, bundan bir yıl sonra Viyana-Münih-Paris ve Zürih-Köln-Amsterdam hattında gece trenleri işliyor olacak.

Haberde, bunun ardından muhtemelen 2023 yılına kadar Viyana ve Berlin'den Brüksel ve Paris'e ve daha sonra 2024 sonuna kadar da Zürih'ten Barselona'ya bağlantı seferleri konulacağı belirtildi.

Habere göre İsviçre 15 yıl önce yataklı vagon seferlerini kullanımdan kaldırmaya başladı ve o zamandan bu yana direkt gece trenlerinin çalıştığı hat sayısı giderek azaldı.

Buna karşın İsviçre Federal Demiryolları, Eylül ayında yaptığı yazılı bir açıklamada, uluslararası gece treni hizmetine yönelik talebin "2019 yılında ve koronavirüs krizinin ortaya çıktığı 2020'nin başına kadar ciddi ölçüde artış gösterdiğini" belirtti.