İşverenlerin, 1.000 TL'ye kadar çalışana vergiden muaf bir şekilde ısınma ve elektrik desteği verebileceğini belirten Doğan şunları kaydetti:

‘Tasarı yasalaştığında işverenlerce çalışanlara yapılacak 1.000 TL’ye kadar olan elektrik, doğalgaz ve ısınma giderleri hem gelir vergisinden muaf olacak hem de bu ödemeler sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak.

Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

Mevcut durumda işverenlerin çalışanlara elektrik veya ısınma yardımı yapması mecburi değil. Ancak elektrik, doğalgaz, ısınma desteğinin verilmesi halinde ücret olarak vergilendiriliyor ve sigorta primine tabi tutuluyor. Yeni düzenleme ile işverenlerin çalışanlara vereceği ve aylık 1.000 TL’ye kadar olan elektrik, doğalgaz, ısınma giderleri 2023’ün Haziran sonuna kadar vergiden muaf tutulacak ve sigorta pirimi esas kazancına dahil edilmeyecek.

Bu düzenleme ile bir anlamda işverenlere, çalışanlara elektrik ve ısınma gideri adı altında destek verilmesi teşvik edilmiş oluyor. Bugüne kadar bu desteği vermeyen işverenler bundan sonra verebilirler ve verdikleri 1.000 liralık tutarı vergiden muaf tutabilirler. Bugüne kadar bu destekleri verenler de bir anlamda vergi ve sigorta prim muafiyeti ile devlet tarafından desteklenmiş olacak.’