Buna karşılık, İsveç Halk Sağlığı Kurumu'na göre, pandeminin başından bu yana teyit edilen vakaların yüzde 13'ünden azı 19 yaş altındakilerden oluşuyordu. Dagens Nyheter gazetesi, ilk kez İngiltere'de görülen koronavirüs varyantının, virüsün yayılımını hızlandırdığına inanıldığını yazdı.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Gazeteye konuşan, İsveç'in güneybatısındaki Halland bölgesinin iletişim direktörü olan Johanna Wiechel Steier "Bunun daha bulaşıcı olduğunu biliyoruz ve şimdi bölgedeki tüm vakaların yüzde 75 kadarının İngiltere varyantından kaynaklandığını görüyoruz" dedi. Halland'da dokuz yaşlarında ve daha küçük yaşlardaki 600 civarında çocuğun ve 10-19 yaş grubundaki yaklaşık 3 bin 700 kişinin İngiltere varyantıyla enfekte olduğu doğrulandı. Mutasyona uğramış virüs Stockholm bölgesi ile güneydeki Jönköping ve Kalmar bölgelerinde de baskın varyant durumunda.

İsveç'in birçok bölgesinde okullar ve anaokulları üzerindeki baskı büyürken artan sayıda eğitim kurumu uzaktan eğitime geçiyor. İsveç İlçe Yönetim Kurulları, son durum raporlarında uzaktan eğitim nedeniyle öğretimin kalitesini korumakta "önemli zorluklar" yaşandığına dair uyarıda bulundu. Raporda, "Bu durum çocukların üniversiteye ve koleje girmek için ihtiyaçları olan final notunu alma becerilerini etkileyebilir" denildi.

Editör: İRFAN KARSLI