Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı

STOCKHOLM, 25 Ocak (Xinhua) İsveç Olimpiyat Komitesi CEO'su Peter Reinebo yaptığı basın açıklamasında, "Geniş ve güçlü bir kadromuz var ve hedefimiz bunu (Beijing Kış Olimpiyatları'nı), İsveç'in tüm zamanların en iyi Kış Olimpiyatları yapmak" dedi. Kros kayağı sporcusu Elliott Baralo ve alp kayakçısı Charlotta Safvenberg listeye eklenen son isimler oldu. Her iki isim de büyük başarılara sahip sporcular değil, ancak kadrodaki diğer birçok İsveçli sporcunun başarıları var.

Buna dayanarak, Reinebo kısa süre önce yaptığı açıklamada İsveç takımının yedisi altın 14 madalya kazandığı Pyeongchang'daki madalya sıralamasına göre ilerlemek için iyi bir şansı olduğunu söyledi. İsveç'in en büyük beklentileri arasında kros kayağı sporcusu Sandra Naslund, patenci Nils van der Poel, biatlon sporcusu kız kardeşler Hanna ve Elvira Oberg ve serbest stil kayakçısı Henrik Harlaut bulunuyor. Kros takımının da ülkeye madalya getirmesi bekleniyor, ancak Leo Johansson'un İtalya'daki bir yüksek irtifa eğitim kampında Kovid-19 testinin pozitif çıkması Beijing için yaptığı hazırlığa geçen hafta gölge düşürdü. Komite, hastalık veya yaralanma nedeniyle değişiklik yapılabileceğini, ancak kadroya artık herhangi bir spor veya sporcu eklenmeyeceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI