Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Wang Zhuolun

KUDÜS, 26 Mayıs (Xinhua) -- İsrail İnovasyon Kurumu Başkanı Ami Appelbaum, Çin'in bilim ve teknolojideki etkileyici başarıları dikkate alındığında İsrail ile Çin arasındaki inovasyon odaklı işbirliği sonuçlarının daha da artmasının beklendiğini söyledi. İsrail'de düzenlenen ve Çarşamba günü sona eren akıllı mobilite odaklı EcoMotion fuarı sırasında Xinhua'ya konuşan Appelbaum, "Çin'de iş, mühendislik, imalat gibi çeşitli çevrelerden ve müşterilerden çeşitli düzeylerdeki insanlarla etkileşim halindeyim. Birbirimize saygı duyuyor, birbirimizi takdir ediyor ve işbirliğini artırmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Üç gün süren fuara 55 ülkeden 3.600 temsilci ve 110 startup şirketi katılırken akıllı mobilite sektörüne ilişkin çok sayıda son teknoloji ürünü sergilendi. Geçen yıl İsrail'deki satışlarında patlama yaşanan elektrikli araçlar, bu yılki EcoMotion fuarında özellikle ön plana çıktı. Birçok katılımcı, Çin'in sektördeki öncü konumundan ve sergilediği "hızlı" ilerlemeden övgüyle bahsetti. İsrail Araç İthalatçıları Birliği'nin Mayıs ayının başlarında açıkladığı verilere göre, 2023'ün ilk dört ayında İsrail'de satılan elektrikli otomobiller arasında Çinli üreticiler yüzde 66 pay alırken, söz konusu dönemde ve 2022'nin tamamında en çok satan modeller de Çinli modeller oldu.


İsrail'de akıllı mobiliteye odaklanan EcoMotion fuarında uzaktan sürüş sistemini test eden bir kişi, 23 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Chen Junqing/Xinhua)

Aynı zamanda İsrail İnovasyon, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nda inovasyon şefi olarak da görev yapan bilim insanı Appelbaum, "Çinli elektrikli araçların iyi performans göstermesi, İsrailli tüketiciler için bir cazibe unsuru. Bu nedenle Çinli modeller, İsrail piyasasında giderek daha fazla nüfuza sahip oluyor" dedi. Appelbaum, hem İsrail hem de Çin hükümetlerinin çevrenin korunması konusuna büyük önem verdiğini ve temiz enerjiyi aktif şekilde teşvik ettiğini kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay