RAMALLAH, 17 Eylül (Xinhua) -- İsrailli yerleşimcilerin Eriha'nın kuzeybatısında Filistinlilere ait bir okula düzenlediği saldırıda 7 kişi yaralanırken, okul binası da hasar gördü. Filistinli yetkililer ve görgü tanıklarının ifadelerine göre Pazartesi günü Muarracat bölgesindeki Arab Keabine İlkokulu'na yönelik saldırı, öğrenciler ve okul personeli arasında paniğe yol açtı.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Kısa süre sonra olay yerine gelen İsrail ordusu güçlerinin, okul müdürü ve bir öğrenci velisini gözaltına aldığı bildirildi. Filistin Kızılayı yaptığı açıklamada aralarında dört kadın öğretmenin de bulunduğu yedi yaralının sağlık ekibince tedavi edildiğini belirtti. Yaralıların tamamı bölgedeki hastanelere kaldırıldı. İsrail ordusu henüz olayla ilgili bir açıklama yapmadı. Olayı kınayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, yerleşimci grupların Filistinlilere ve onların mülklerine yönelik artan şiddetinden duyulan endişeyi dile getirdi.

Kaynak: rss