İsrail Radyosu, 2014'ten bu yana türünün ilk örneği olan ortak toplantıda her iki taraftan sağlık ve çevre koruma bakanlarının biraraya geldiğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle yaptığı açıklamada, Filistin ve İsrail sağlık bakanlıklarından teknik ekiplerin toplantısında İsrailli mevkidaşı Nitzan Horowitz'in de hazır bulunduğunu söyledi.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Keyle, "Toplantıda, başta koronavirüsün yayılmasıyla mücadele etmek amacıyla iki taraf arasında tıbbi hizmetlerde işbirliği anlaşması da dahil olmak üzere bir dizi önemli sağlık sorunu ele alındı" dedi. Keyle, Gazze Şeridi'ndeki hastaların tedavi için Batı Şeria'daki hastanelere transfer edilmesinin de kabul edildiğini söyledi.

Toplantı, yeni İsrail hükümetinin geçen ay yemin ederek göreve başlamasının ardından İsrailliler ve Filistinliler arasında üst düzey temasların arttığı bir zamanda gerçekleşti. Filistin haber ajansı WAFA geçen hafta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da dahil olmak üzere üst düzey İsrailli yetkililer tarafından dört kez telefonla arandığını bildirmişti.

Yine Çarşamba günü İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da çalışma izni verilen Filistinlilerin sayısını 16 binden 105 bine çıkaracağını duyurdu. İsrail ve Filistin arasında ABD'nin desteğiyle gerçekleşen barış görüşmeleri, yerleşim, güvenlik ve sınırlar konusundaki derin anlaşmazlıkların ardından Nisan 2014'te durdurulmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI