İsrail İmalatçılar Birliği'ne göre, 10 Mayıs'tan 21 Mayıs'a kadar süren savaşın sebep olduğu geniş çaplı hasar esas olarak imalat şirketlerinin işçi bulunmamasından kaynaklandı ve bu da üretim, satış ve gelirde önemli düşüşlere yol açtı. Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketlerin en çok düştüğü yer olan İsrail'in güney bölgesinde çalışan işçilerin yaklaşık yüzde 35'i çatışmalar boyunca işe gitmedi. Öte yandan, İsrail'in orta kesiminde de işçilerin yaklaşık yüzde 10'u çatışmalar süresince iş yerlerine gitmedi.

İsrail İmalatçılar Birliği, yukarıda kaydedilen toplam zararın, uluslararası kamuoyu nezdinde itibar zedelenmesi, anlaşmaların iptali ve çeşitli zaman çizelgelerine uyulmaması gibi dolaylı zararları içermediğini kaydetti. Buna ek olarak, 50 sanayi şirketi doğrudan roketlerden zarar gördü ve milyonlarca şekellik zarara uğradı. Geniş çaplı hasarın ardından İsrail parlamentosunun mali komitesi Salı günü savaştan etkilenen şirketler ve çalışanlar için bir tazminat mekanizmasının oluşturulmasını gündemine alacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI