Technion, yeni tedavinin küçük analjezik parçacıkların kullanılmasıyla tümörün etrafındaki sinir sistemine anestezi yapılmasına dayandığını söyledi. Enstitüsü, tedavinin sadece tümörün büyümesini engellemekle kalmadığını, aynı zamanda akciğerler, beyin ve kemik iliğine metastazı da engellediğini belirtti.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Science Advance dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmada Technion araştırmacılarıyla Kudüs İbrani Üniversitesi ve Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezi'nden çalışma arkadaşları, kanser hücrelerinin çoğalma, büyüme ve yayılma için sinir hücrelerinden yararlandığını bulmuştu.

Bu yüzden yeni tedavi, kan dolaşımına anestezi maddesi içeren nano parçacıklar enjekte ederek sinir hücreleri aracılığıyla tümörü hedef alıyor. Bu parçacıklar güvenli şekilde tümöre doğru harekete geçiyor, kanserli dokudaki sinir hücreleri etrafında birikiyor ve yerel sinirleri ve sinir hücreleriyle kanser hücreleri arasındaki iletişimi felce uğratıyor.

Editör: İRFAN KARSLI