Beşşara söz konusu görüşleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Elizabeth Truss ile görüştükten sonra yapılan yazılı basın açıklamasında dile getirdi. "İsrail; sınırları, sınır kapılarını ve Batı Şeria'daki İsrail askerlerinin işgalindeki alanları kontrolü altında tutuyor" diyen Filistinli bakan, bu önlemler yüzünden Filistin hükümetinin kendi gelirlerini harcama ve yatırım yapma yeteneğinin kısıtlandığını sözlerine ekledi.

Beşşara, İsrail'in kısıtlamaları yüzünden dolaşım özgürlüğünün olmamasının da Filistin'in ticaretini engellediğini vurguladı. Beşşara, İsrail'i Filistin hükümetinin Filistin topraklarında gümrük işlemleri yapma ve Ürdün'le olan sınırı üzerinden ticareti yönlendirme çabalarını engellemekle suçladı. Beşşara yaptığı yazılı açıklamada Truss'ın toplantı sırasında İngiltere'nin Filistin tarafının meşru taleplerine destek vereceğini teyit ettiğini söyledi.

Açıklamada İngiliz bakanın "Filistin topraklarında mali ve ekonomik şartları iyileştirecek şekilde İsrail'le çözüme ulaşmak üzere" yol alınması çağrısı yaptığı bilgisi yer aldı. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre Truss, Perşembe günü Ramallah'ta Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli'yle de görüştü ve her iki taraf, Filistin-İngiliz ortak komitesinin çalışmalarına başlaması konusunda mutabakata vardı. Haberde ortak komite kurulmasıyla "Filistin ile İngiltere arasında çeşitli alanlarda ekonomik ve ticari işbirliği ilişkilerinin geliştirilip güçlendirilmesinin" amaçlandığı dile getirildi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI