BEYRUT, 24 Ağustos (Xinhua) -- İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği bir dizi hava saldırısında beş Hizbullah üyesi ve bir çocuk hayatını kaybederken, üç sivil de yaralandı. Adının açıklanmasını istemeyen Lübnanlı askeri kaynakların Xinhua'ya verdiği bilgiye göre, bir İsrail savaş uçağının Cuma günü Meys el-Cebel kasabasındaki bir eve düzenlediği hava saldırısında ev yerle bir olurken, biri askeri yetkili olmak üzere iki Hizbullah üyesi öldü, üç sivil de yaralandı. Kaynaklar, bir Sivil Savunma aracının yaralıları Lübnan'ın güneyindeki Bint Cübeyl'deki bir hastaneye naklettiğini kaydetti. Öldürülen askeri yetkilinin Lübnan'ın güneyinin merkez bölgelerinde faaliyet gösteren Muhammed Mahmud Necm olduğu belirlendi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Ayrı bir olayda, bir İsrail insansız hava aracının Tire-Al-Hamadia yolunda sivil bir araca havadan karaya iki füze attığını ve bir Hizbullah üyesinin öldüğünü belirten kaynaklar, Sivil Savunma ekibinin araçtaki yangını söndürmek için çalıştığını ve cansız bedenin Tire'deki Lübnan İtalyan Hastanesi'ne nakledildiğini kaydetti.Kaynaklar, bir İsrail insansız hava aracının Aitaroun kasaba yolunda seyreden bir motosiklete havadan karaya iki füze attığını ve bir Hizbullah üyesi ile yakınında bulunan yedi yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Bu arada kaynaklara göre bir Hizbullah üyesi de sabah saatlerinde İsrail'in Tayr Harfa köyüne düzenlediği baskında aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti. Hizbullah medya aracılığıyla yaptığı açıklamada "İsrail'in 30 Temmuz'da Beyrut'un güney banliyölerinde Fuad Şükür'ü öldürmesinden bu yana 38 Hizbullah savaşçısı İsrail suikastları ve hava saldırılarında öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: rss