CİDEYDE YABUS, 26 Eylül (Xinhua) -- İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle 13.800'ü Suriyeli, 3.800'ü Lübnanlı olmak üzere toplam 17.700 kişi Cideyde Yabus sınır kapısından geçerek Suriye'nin Şam kırsalına sığındı. Suriye Ulaştırma Sektörü Yürütme Ofisi Üyesi Ala el-Şeyh'in verdiği bilgilere göre söz konusu göç dalgası, Lübnan ve Suriye vatandaşlarının Çarşamba günü İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı yoğunlaştırdığı askeri saldırılardan kaçmasıyla başladı.

Lübnan ile Suriye'nin Şam kırsalını bağlayan Cideyde Yabus sınır kapısında yoğun trafik yaşanırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Suriyeli yetkililerin belgelerini işleme koymasını bekleyen insanlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sınır yetkilileri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın direktifleri doğrultusunda Lübnanlı mültecilerin ve geri dönüş yapan Suriye vatandaşlarının giriş işlemlerini hızlandırıyor.

Çin Sahil Güvenliği: Çin'e ait Ren'ai Jiao sularındaki Filipin ikmal misyonunu baştan sonra takip ettik Çin Sahil Güvenliği: Çin'e ait Ren'ai Jiao sularındaki Filipin ikmal misyonunu baştan sonra takip ettik

Sınır geçişlerindeki bu artış, İsrail'in günlerdir Lübnan'daki Hizbullah mevzilerine düzenlediği hava saldırılarının ardından Suriye'ye sığınmak isteyen ailelerin toplu göçüyle birlikte yaşandı. Suriye ile Lübnan arasında yaklaşık 375 kilometre uzunluğunda bir sınır bulunuyor. Lübnan'daki Masnaa sınır kapısı olarak da bilinen Cideyde Yabus sınır kapısı, iki ülke arasındaki beş ana güzergahtan biri konumunda.

Kaynak: rss