Xinhua

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında 3 kişi öldü

Abone Ol

BEYRUT, 8 Eylül (Xinhua) -- İsrail'in Cumartesi günü Lübnan'ın güneyine düzenlediği insansız hava aracı saldırısında Lübnan Sivil Savunma ekipleri mensubu 3 personel öldü, 2 kişi de yaralandı. Xinhua'ya konuşan askeri kaynaklar, İsrail'e ait insansız hava aracının, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde yer alan Wadi Froun'da çıkan yangını söndürmeye çalışan bir grup Sivil Savunma personeline havadan karaya füze fırlattığını belirtti. Yangın, İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısı nedeniyle çıkmıştı.

Kaynaklar, Abbas Hammud, Muhammed Haşim ve Kasım Bazzi olarak tanımlanan kişilerin cansız bedenlerinin güney Lübnan'daki bir hastaneye nakledildiğini söyledi. Kaynaklar ayrıca, İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçlarının Cumartesi günü güney Lübnan'daki dört sınır kasabası ve köyüne altı saldırı düzenlediğini belirtti.

İsrail topçu birliğinin doğu ve orta bölgelerindeki dokuz köy ve kasabayı 35 mermiyle bombaladığını söyleyen kaynaklar, bombaların yangın ve maddi hasara neden olduğunu ifade etti. Lübnan-İsrail sınırındaki gerilim, Hizbullah'ın Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıya destek vermek amacıyla bir gün sonra İsrail'e roket fırlatmasının ardından tırmandı. Bunun üzerine İsrail, Lübnan'ın güneydoğusuna ağır topçu ateşi açarak misilleme yaptı.