Çin'de düzenlenen 136. Kanton Fuarı'na Türkiye'den 150'den fazla işletme katılıyor Çin'de düzenlenen 136. Kanton Fuarı'na Türkiye'den 150'den fazla işletme katılıyor

GAZZE, 28 Ekim (Xinhua) -- İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okula düzenlediği hava saldırısında aralarında 3 gazetecinin de bulunduğu 9 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinli yerel kaynaklar ve görgü tanıkları Xinhua'ya yaptıkları açıklamada, bir İsrail uçağının Pazar günü "Esma" okulunu en az bir füzeyle vurduğunu söyledi.

Sağlık ekipleri, aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişinin cansız bedenine ulaşırken, 20'den fazla yaralının da hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilileri de ekiplerinin sağlık görevlileri ile koordinasyon halinde enkaz altındaki kişileri aramaya devam ettiğini belirtti. Hamas'ın medya ofisi, hava saldırısında ölen üç gazetecinin El Aksa TV kanalı, yerel haber sitesi Sand ve Kudüs Vakfı'nın çalışanları olduğunu bildirdi.

Ofis, uluslararası topluma ve basın kuruluşlarına "İsrail işgalini sonlandırma, devam eden suçları için İsrail'in uluslararası mahkemelerde hesap vermesini sağlama ve Filistinli gazetecilerin öldürülmesine son vermesi için baskı yapma" çağrısında bulundu. İsrail ordusu, hava saldırısıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Gazze'deki sağlık yetkilileri Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, geçen yılın Ekim ayından bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 42.924'e yükseldiğini söyledi.

Kaynak: rss