Başbakan Naftali Bennett'in ofisinden yapılan bu duyurudan bir gün önce de Bennett, İsrail'in, Delta varyantının neden olduğu yeni bir koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğunu söylemişti. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir plan uyarınca İsrail sınırları Mayıs ayında aşılı turist gruplarına yeniden açılmaya başlamıştı ve sınırların 1 Temmuz'da da bireysel turistlere yeniden açılması öngörülüyordu.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, aşılı turist gruplarının İsrail'e gelmesine izin verilmeye devam edilecek. Yine Çarşamba günü hükümet, Koronavirus Kabinesi'nin çalışmalarının yenilenmesini de onayladı. Hükümet açıklamasında şöyle denildi: "İsrail Devleti'ni dünya çapında ortaya çıkan Delta varyantından korumak ve İsrail vatandaşlarının gündelik hayatlarını düzgün şekilde sürdürebilmelerini sağlamak için hükümet, Koronavirüs Kabinesi'nin kurulmasını ve bileşimini onayladı."

İsrail Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sharon Alroy-Preis Çarşamba günü verdiği brifingde, İsrail'de son bir ayda 891 koronavirüs vakası teşhis edildiğini ve bunların yaklaşık yarısının tam olarak aşılı kişiler olduğunu söyledi. Bakanlığın verdiği bilgilere göre, İsrail'in 9 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 55'i Kovid-19'a karşı aşılandı.

Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI