Nepal'in başkenti Katmandu'da Indra Jatra Festivali kutlanıyor Nepal'in başkenti Katmandu'da Indra Jatra Festivali kutlanıyor

BEYRUT, 16 Eylül (Xinhua) -- İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) Lübnan'ın güneydoğusundaki Vezzani bölgesine düştü. Lübnan ordusu kaynakları Pazar günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "İHA'ya ateş açılmadı. Teknik bir arıza yüzünden düştüğü anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. Günün erken saatlerinde söz konusu İHA, Lübnan sınırındaki Vezzani köyü ve çevresinde bölge sakinlerinden bölgeden ayrılarak Hiyam kasabasının kuzeyine gitmelerini talep eden bildiriler dağıtmıştı.

İsrail ordusunun, merkezi Lübnan'ın güneyindeki Nakura kentinde bulunan Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) medya ofisine yaptığı açıklamada, bildiri dağıtılmasının İsrail ordusu ya da hükümetinin bir kararı olmadığı, aksine bir tuğgeneralin emriyle gerçekleştirilen izinsiz bir eylem olduğu belirtildi. UNIFIL, İsrail ordusunun olayı soruşturduğunu belirtti. Olay, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'a karşı eylemlerini artırabileceği yönündeki açıklamalarının ardından geldi.

Kaynak: rss