Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Bakanlığa göre, salgın toplam 45 öğrencinin koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı bir ilkokul ve bir ortaokulda ortaya çıktı. Ortaokul öğrencilerinden birinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından başlatılan geniş kapsamlı test faaliyeti sonucunda okullarda salgın olduğu anlaşıldı. Bakanlığa göre, salgının kaynağı yurtdışından yeni dönen bir aile. Ailede, ilk kez Hindistan'da görülen Kovid-19 varyantı tespit edildi. İsrail 6 Haziran'da 12-15 yaş arasındaki gençleri Kovid- 19'a karşı aşılamaya başlamıştı. Bu tarihten önce sadece 16 yaş ve üstü kişiler aşı olabiliyordu.

İsrail'de şu anda Kovid-19'a karşı toplam nüfusun yüzde 58,9'u, yani yaklaşık 5,49 milyon kişi aşılanmış durumda. İsrail Cumartesi günü 60 yeni Kovid-19 vakası bildirdi ve ülkedeki toplam vaka sayısı 839.829'a çıktı. Ülkede koronavirüse bağlı can kaybı 6.427'de sabit kalırken, şu anda hastanede tedavi gören toplam 47 hastadan durumu ağır olanların sayısı 23'ten 22'ye düştü.

Editör: İRFAN KARSLI