Ender görülen tipteki kale, İsrail'in ilhak ettiği Golan Tepeleri bölgesindeki küçük bir tepede IAA tarafından yönetilen bir arkeolojik kazı sırasında ortaya çıkarıldı.

Büyük bazalt kayalardan inşa edilen 1,5 metre genişliğindeki kale duvarları tepeyi çevreliyor. Yapı, bir kanyonun üzerindeki zirvede, bölgeye hakim ve nehirden geçişin mümkün olduğu stratejik bir konumda inşa edilmiş.

Araştırmacılara göre, kale muhtemelen güney ve orta Golan'ı yöneten Geşurlular tarafından kullanılıyordu. Geşurluların, İsrail ve Yahuda'nın birleşik monarşisini yöneten Kral Davud ile diplomatik ilişkileri vardı.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Araştırmacılar, bu eşsiz kale yapısının bulunmasıyla Demir Çağı'ndaki Golan'a ilişkin yeni araştırma konuları ortaya çıktığını söylüyor.

Kazıda ayrıca, üzerinde iki boynuzlu ve kolları açık figürlerin şematik oymalarının yer aldığı büyük bir bazalt taşı da bulundu. Bu figürlerin ay-tanrısı ibadetini temsil ettiği düşünülüyor.

Editör: İRFAN KARSLI