IAA, Ramat Haşaron kentinde ortaya çıkarılanlar arasında büyük bir üzüm cenderesi, bir altın sikke ile şamdanların sarkıtılmasında kullanılan bronz bir zincir bulunduğunu belirtti. Üzüm sıkarak şarap yapmak için kullanılan üzüm cenderesi mozaikle döşeliydi. Cenderenin bulunduğu yerde ayrıca sıva kaplı bir tesisat sistemi ve depo ya da çiftlik evi olarak kullanılan büyük bir yapının temeli de keşfedildi. Altın sikke, paranın bir yüzünde iki oğluyla birlikte resmedilen Bizans İmparatoru Herakleios tarafından bastırılmıştı. Sikkenin diğer yüzünde ise Hristiyan geleneğinde İsa'nın çarmıha gerildiği yer olduğuna inanılan Golgota tepesindeki bir haç görülüyor.
Sikkenin üzerinde, onu oldukça değerli bir malvarlığı olarak işaretleyen sahibinin isminin yanında Yunanca ve muhtemelen Arapça bir yazı da bulunuyor. Bronz zincirler, cam lamba tutuculara sahip bir şamdanı tavana asmak için kullanılıyordu. Bu çeşit şamdanlar genellikle kiliselerde yer alıyordu.
Binaların ve tesisatların altında birçok saklama kavanozu ve tencere kalıntısının yanı sıra, buğday ile arpayı öğütmek, şifalı otları ve bitkileri ezmek için kullanılan bazalt havanlar ile değirmen taşları da. Müslümanların 7. yüzyıldaki işgalinden sonra bu bölgede bir cam üretim atölyesi ve depo inşa edilmişti. O dönemden kalan dört devasa kavanoz da zemine gömülmüş bir şekilde bulundu. Kavanozlar belli ki haşerelere ve rutubete karşı bir önlem olarak tahıl ile diğer ürünleri depolamak için kullanılıyordu. Konut kalıntıları ile iki büyük fırının keşfedilmesi, burada insanların da yaşadığına işaret ediyor. Alanda ayrıca çanaktan yapılma kandiller ile yerli ve ithal servis eşyaları da bulundu.