İsrail hükümeti tarafından duyurulan karara göre, yabancı ülke vatandaşlarının önceden yapılan bir talebin ardından özel izin komitesinden gelen onay ile ülkeye girmesine izin verilecek.

İsrail hükümeti bunun yanı sıra günde en fazla 3 bin İsraillinin girişine izin verdi. Gelecek iki hafta, 23 Mart'taki genel seçimler öncesinde İsraillilerin girişine öncelik verilecek. Bunun öncesinde yabancı ülke vatandaşlarının girişi sınırlı bir şekilde onaylanacak.

İsrail, Kovid-19 pandemisinin ülkede patlak vermesinin ardından yabancı ülke vatandaşlarının girişini Mart 2020'de yasaklamıştı. Temmuz 2020'den bu yana yasak kademeli olarak hafifletilirken, aile etkinlikleri, iş toplantıları ve diğer durumlar için izinler verildi.

Ancak İsrail, vaka sayılarındaki artış nedeniyle yabancı ülke vatandaşlarının girişini 21 Aralık 2020'de tamamen yasakladı. İsrail, virüsün yeni türlerinin yayılmasını önlemek için Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nı 26 Ocak 2021'de geliş ve gidiş yönünde uçuşların çoğuna kapadı.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI